Organització

Una prova organitzada per el Club Natació Rubí

Fundat el 1971, el Club Natació Rubí  és una entitat declarada d’utilitat pública que consta de 3 seccions esportives federades de natació, waterpolo i triatló on s’han aconseguit vàries fites al llarg de la història i es situa com un dels clubs de referència de la ciutat, a nivell català, nacional i internacional.

En la secció de natació destaca la representació del club a nivell nacional i en Campionats d’Espanya amb palmarès inclòs en diferents categories, i la seu d’uns Campionats de Catalunya Absoluts de Natació.

En la secció de waterpolo destaca la participació de l’equip absolut masculí i femení a la Divisió d’Honor, fet que constitueix un gran èxit esportiu, convertint al Club Natació Rubí en un dels cinc únics clubs que té els dos equips absoluts de waterpolo (masculí i femení), disputant la màxima categoria del waterpolo estatal. A més de la classificació de l’equip femení a la Copa de la Reina disputant dues semifinals consecutives i la 4a posició a la Divisió d’Honor femenina i conseqüentment la disputa dels play-off finals a la temporada 2015/2016.

En la secció de triatló destaca l’organització del Duatló de Rubí, que s’ha consolidat dins del calendari oficial, com una de les proves referent de la modalitat. A més de l’assoliment de la participació en diferents campionats de Catalunya, Copes del Rei i Campionats d’Espanya i d’un representant del club a una de les proves de llarga distància de més prestigi mundial, el IRONMAN de Hawaii.

En l’àmbit individual, el club ha aportat esportistes d’alt nivell que han participat en esdeveniments i competicions internacionals com:

  • Ana Copado Amoròs. Jugadora formada al Club i que va disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012 essent jugadora del CE Mediterrani.
  • Beatriz Ortiz Muñoz. Jugadora formada al club i que ha assolit la classificació juntament amb l’equip absolut espanyol de waterpolo femení, per disputar els jocs Olímpics de Rio 2016, essent la primera esportista en actiu del CN Rubí en assolir-ho.

En l’actualitat, el Club Natació Rubí és l’entitat esportiva més important de la ciutat amb més de 6000 socis i sòcies, i prop de 200 esportistes que a més d’esport federat, ofereix serveis de fitness, un extens programa d’activitats dirigides, activitats aquàtiques, essent pioner en cursets de natació des de nadons fins a adults, natació sincronitzada, campus esportius, etc.